Studiedagen

Voor beginnende en ervaren liefhebbers van bloemen, organiseren wij regelmatig informatieve studiedagen. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie over aankomende studiedagen en neem contact op voor meer informatie!

Studiedag over verwildering van sneeuwklokjes en andere bolgewassen

• Hoe zorg je dat sneeuwklokjes zich goed uitbreiden?
• Moet je de bollen elke zomer uit de grond halen en in de herfst opnieuw planten?

Dat soort vragen stellen veel tuiniers, ook aan ons. We kunnen hen meestal niet met een eenvoudig ja of nee, of zus of zo antwoorden. Liever laten we zien hoe de verschillende bolgewassen zich gedragen. Hoe ze zich vermeerderen en welke omstandigheden invloed hebben op het gedrag van bloembollen. Daarom zijn we een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van studiedagen, speciaal voor de tuinier die het naadje van de kous wil weten.

Aan de hand van levend materiaal laten we zien hoe de levenscyclus van een groot aantal soorten bloembollen eruit ziet en wat dat betekent voor het gedrag. Daarbij worden allerlei bollen en knollen aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen. Verder kijken we buiten wat er in de loop van het voorjaar met de bollen gebeurt.

Deelnemers van de studiedagen, zowel hobbyisten als 'professionals', waren tot nu toe unaniem van mening dat ze veel geleerd hadden. Bij velen werden de verwachtingen ruim overtroffen.

Aanmelden

Op dit moment staan er geen workshops in de planning.​

Voor tuinclubs is het mogelijk om speciale arrangementen te organiseren, bij ons of bij u thuis. Neem contact met ons op!